• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Виховна година «Хай буде мир, хай більше не горить у пеклі війн наша країна!».

Виховна година «Хай буде мир, хай більше не горить у пеклі війн наша країна!».

2017-10-25

День визволення України25 жовтня 2017 року до Дня визволення України від німецько -фашистських загарбників проведено виховну годину «Хай буде мир, хай більше не горить у пеклі війн наша країна!».

Ведучі заходу:Городашина В.Є., педагог-організатор та Крижановська О.А., керівник гуртка «Початкового технічного моделювання», розповіли дітям про страшні роки Другої світової війни, які випали на долю України та колишнього Радянського Союзу. Свою розповідь доповнили відеосюжетом «День перемоги. Звільнення України», який відобразив реальні цифри, що вказують на кількість жертв та руйнацій, яких зазнала Україна в роки німецької окупації. (ФОТО 1)

Наступний відеосюжет- «Звідки в Україні квітка червоного маку?» був присвячений символу пам'яті жертв Першої світової війни, а згодом — жертв усіх військових та цивільних збройних конфліктів, починаючи із 1914 року – червоному маку. (ФОТО 2)

Говорячи про Героїв-визволителів України, ведучі повели мову про сучасне становище нашої держави, яка зберезня 2014 знаходиться в станінеоголошеноївійни.

Вшановуючи подвиг усіх героїв, які полягли на полі бою за визволення України як і у часи Другої світової війни, так і у часи сьогодення, педагоги запропонували вихованцям прийняти участь у мирній акції пам′яті «Ніхто незабутий, ніщо не забуте!». Ведучі звернули увагу дітей, що цей лозунг, якийвиник ще у часи Союзу Радянських Соціалістичних Республік, є закликом-клятвою до увічнення пам'яті полеглих радянських громадян у Німецько-радянській війні. І хоча, для сучасних дітей та молоді значно ближчим є лозунг «Слава Україні! Героям Слава!», проте поруч із ним, у наш час, заклик «Ніхто незабутий, ніщо не забуте!» має право жити, і дійсно живе в серцях українських патріотів.

Учасники заходу оформили стенд «Слава Героям визволителям!». На ньому розмістили стилізований глобус України, який прикрасили українським віночком із квітів, на яких написано слово: «Мир» та двома довгими стрічками, кожна з яких мала своє певне смислове навантаження. Білу стрічку склали із голубів, виготовлених із паперових дитячих долоньок - на знак бажання спокою та миру для нашої України. Червона стрічка замайоріла із маків - на знак пам′яті та пошани до Героїв-визволителів України.

День визволення УкраїниДень визволення УкраїниДень визволення УкраїниДень визволення УкраїниДень визволення України

Кiлькiсть переглядiв: 155

Коментарi