• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Виховний захід на правову тематику «Подорож до країни права».

Виховний захід на правову тематику «Подорож до країни права».

2017-11-20

Подорож до країни Права20 листопада відзначається Всесвітній день дитини. Цього дня, Городашина В.Є., педагог-організатор Казанківського Будинку дитячої та юнацької творчості і Казаріна О.П., бібліотекар Казанківської районної дитячої бібліотеки організували виховний захід на правову тематику «Подорож до країни права».

Ведучі повели мову про «найцінніший скарб планети Земля». Який саме? Про це діти дізналися, зазирнувши до «чарівної скриньки», на денці якої кожен побачив своє відображення у дзеркалі».

Представивши перший і основний міжнародно-правовий документ обов'язкового характеру - «Конвенцію ООН про права дитини», ведучі запропонували дітям прочитати деякі статті Конвенції, знайомлячись з основними правами дитини, гарантованими державою.

Коментуючи зміст кожної статті, ведучі запроси дітей до участі у веселих і повчальних іграх та вікторинах.

Розкриваючи поняття: «Дитина» та «Право», записані у Конвенції, діти обіграти уявну історію про маленьку дівчинку, яка пройшла тернистий шлях до свого «дитячого щастя» від радощів та любові до суму та лиха.

Відповідаючи на питання вікторини «З якої казки», пригадали казки, у сюжеті яких порушено найголовніше, невід'ємне право дитини – право на життя.

Розкривши зміст статті, яка гарантує право на ім′я, ведучі пограли з дітьми у гру «Звернись пестливо». Кидаючи м’яч один одному, присутні вчилися правилам ввічливого спілкування, вживаючи пестливі форми імен.

Під час гри «Пантоміма», діти скориставшись правом на інформацію, за допомогою міміки та жестів передавали глядачам уявну інформацію про те, що завтра станеться з ними.

Подорож до країни ПраваПодорож до країни ПраваПодорож до країни ПраваПодорож до країни Права

Кiлькiсть переглядiв: 177

Коментарi