• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Олімпійський тиждень у Казанківській гімназії №1

Олімпійський тиждень у Казанківській гімназії №1

2023-09-12

Олімпійський тиждень12 вересня у рамках «Олімпійського тижня», вчитель фізичної культури Казанківської гімназії №1 Євсюкова О.М. запросила на уроки фізичної культури 6 класів керівника туристських гуртків БДЮТ Казанківської селищної ради Гордійчука С.Т., щоб діти мали змогу поближче ознайомитись зі спортивним туризмом та випробувати свої сили на туристській смузі перешкод.

Перед початком занять Гордійчук С.Т. провів інструктаж з правил безпеки та ознайомив учнів з вимогами щодо руху по дистанції і долання окремих технічних етапів. Після цього керівник гуртків показав як потрібно рухатись по дистанції і долати технічні етапи.

Одягнувши захисні шоломи, учні виходять на старт. Їм потрібно подолати «заболочену» ділянку місцевості, рухаючись по купинах, далі рухались по «жердині», тримаючись за опорну мотузку. Потім був цікавий етап, де учням потрібно було перестібнути технічні елементи спорядження з однієї мотузки на іншу. Жумар, трек, карабіни з різним принципом відкривання блокуючої муфти - роботу з цим спорядженням діти швидко опанували. Наступний етап був найскладніший. Учасникам потрібно було подолати перешкоду за допомогою горизонтального маятника, рухаючись ногами по мотузці, використовуючи в якості опори мотузку горизонтального маятника. Долання цього етапу вимагає гарного відчуття рівноваги. На підстраховці учасників були керівники занять. Потім до фінішу рухались через умовну перешкоду за допомогою паралельних мотузок.

Всі діти із задоволенням випробували свої сили на смузі перешкод, а найзавзятіші юні спортсмени проходили цю дистанцію декілька разів, з кожним разом вдосконалюючи техніку руху.

Дякуємо ЗСУ за можливість проводити такі заходи!

Олімпійський тижденьОлімпійський тиждень

Кiлькiсть переглядiв: 64

Коментарi