«Краєзнавчий калейдоскоп»

2024-02-19

Миколаївський обласний Центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді з метою залучення юнаків та дівчат до краєзнавчо-дослідницької діяльності, оволодіння практичними уміннями та навичками польових досліджень з різних напрямків краєзнавства, роботи з історичними, архівними та літературними джерелами, розвитку логічного мислення у 2023-2024 н.р. проводить Відкриті змагання МОЦНПВТК УМ «Краєзнавчий калейдоскоп»

Краєзнавчий калейдоскопПрограмою Змагань передбачено проведення кількох етапів з різних напрямків краєзнавства, кожен з яких включатиме теоретичну складову у вигляді майстер-класів та змагальну частину (конкурси, вікторини, квести тощо).

16-17 лютого 2024 року пройшов перший етап Змагань з напрямку «Географічне краєзнавство». У заході брали участь команди з різних куточків України та громад Миколаївської області. У Змаганнях взяли участь дві команди вихованців гуртків БДЮТ Казанківської селищної ради: «Мандрівники» (гурток «Історичне краєзнавство») у складі Граділь Сніжана, Іляш Любов, Караченцев Андрій, Фролова Тетяна та «Україночки» (гурток «Художня вишивка») у складі Фалій Ілона, Ахалая Тетяна, Романова Олександра, Кравчишин Надія, керівник гуртків Матвєєвич В.Г.

16 лютого учасники команд ознайомилися з умовами Змагань та переглянули навчальні майстер-класи. А вже 17 лютого вони застосовували засвоєнні напередодні знання. Змагання проводилися у два тури: двобій між командами, другий у вигляді вікторини. За умовами двобою команди мали дати відповіді на 10 питань протягом зазначеного часу 30-60 секунд. Команда, яка дала більше правильних відповідей, переходить до другого туру, де треба було заповнити гул-форму – обрати правильну відповідь із запропонованих. На жаль команда «Україночки» не потрапили до ІІ туру. З нетерпінням чекаємо результатів команди «Мандрівники».

Краєзнавчий калейдоскоп

Кiлькiсть переглядiв: 43

Коментарi