• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Вітаємо переможців 2 етапу Кубку з туристської майстерності відкритої першості МОЦНПВТК УМ на дистанції “Надання домедичної допомоги”.

Вітаємо переможців 2 етапу Кубку з туристської майстерності відкритої першості МОЦНПВТК УМ на дистанції “Надання домедичної допомоги”.

2024-02-20

Домедична допомогаЗ 11 по 16 лютого проходив 2 етап Кубку з туристської майстерності відкритої першості Миколаївського обласного центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства на дистанції “Надання домедичної допомоги”.

Учасники кожної групи отримали по 3 ситуації, в яких потрібно було надати допомогу “потерпілому” в походних умовах. Учасникам молодшої групи потрібно було впоратись з тепловим ударом, розбитою колінкою та опіком І ступеню.

Завдання для старшої групи вимагали від учасників не тільки володіння навичками надання першої домедичної допомоги, але й організації командної роботи. Рятували “утопленника”, допомагали при переохолодженні, іммобілізували кінцівку при закритому переломі.

50 учасників з МОЦНПВТК УМ, м. Вознесенська, Нового Бугу, Казанківської та Ольшанської ТГ, Запорізької, Кіровоградської та Сумської областей надіслали відео своїх дій в заданих суддями ситуаціях. Більшість учасників гідно впорались з поставленим завданням і можна бути впевненими, що вони не розгубляться в будь-якій складній ситуації.

Серед хлопців молодшої групи найкращим медиком виявився Костюков Костянтин (Вознесенський МЦДЮТ, тренери Носков І. П., Костюков О. С.). Він не тільки спокійно та впевнено надавав допомогу, але й встигав заспокоювати “потерпілого”, надаючи також і психологічну підтримку. Друге та третє місце посіли Булах Артем та Семенко Дмитро, вихованці ЦПО Кролевецької МР (Сумська область, тренер Федченко Т. М.).

Максим Лахтіонов (команда «Казанка-Екстрим», тренер Гордійчук С.Т.) показав 8 результат.

Високий рівень підготовки вихованців ЦПО Кролевецької МР показали і дівчатка Бузовська Софія та Іваницька Валерія, які посіли перше та друге місце серед дівчат молодшої групи (Сумська область, тренер Федченко Т. М.). І це не випадково, адже єдина жінка, яка взяла участь у цьому етапі - Федченко Тетяна, керівник гуртків ЦПО Кролевецької МР.

На третьому місці - Лимаренко Вікторія (ЦВПВ м. Світловодська Кіровоградської області, тренер Кімбірська Н. В.).

Тетяна Фролова (команда «Казанка-Екстрим», тренер Гордійчук С.Т.) посіла 4 місце.

В старшій віковій групі впевнено лідирували вихованці БДЮТ Казанківської СР (команда “Казанка-Екстрим”, тренер Гордійчук С. Т.).

Серед хлопців перше та друге місце відповідно посіли Гордійчук Кирило та Павелко Олександр. Серед дівчат - Ревенко Анна та Жильцова Валерія. Гуртківці показали чудову командну роботу і чітке розуміння своїх дій.

На третьому місці серед хлопців - Зубець Костянтин (т/к “Саліта” МОЦНПВТК УМ, тренер Колеснікова М. О.)

На третьому місці серед дівчат - Пащенко Анна (команда “Ми та екстрим” Ольшанської ТГ, тренер Пащенко О. А.).

Серед чоловіків перше місце посів Гордійчук Сергій (команда “Казанка-Екстрим” Казанківської СР), який зі своєю командою продемонстрував еталон дій при рятуванні “утопленика”. На другому місці - Носков Ігор (Вознесенський МЦДЮТ - МОЦНПВТК УМ).

Домедична допомогаДомедична допомогаДомедична допомогаДомедична допомогаДомедична допомога

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi